Trollet var i 50-60 års alderen og spiste seg god og fet i sosiale medier.

Til frokost, middag og kvelds gikk det i hatytringer i alle kanaler. Trollet hadde egentlig en annen jobb, han var velferdsprofitør, men det var det ikke så mange som visste.

En dag trampet det på brua hans. «Hvem er det som tramper på min bru», ropte trollet. «Å det er bare meg, Hege Storhaug fra Human Rights Service. Jeg skal til Soria Moria og hente den økonomiske støtten som velferdsstaten fører over til meg og saken min og for å gjøre meg og mine fetere». Det likte trollet å høre. Hege fikk gå videre.

Tramp, tramp. På ny ropte trollet: «hvem er det som tramper på mi bru? «Å, det er meg, Erna Solberg», svarte damen. «Jeg skal til seters og teste ut den gaven jeg akkurat har gitt til menneskene og politikerne i byene i Norge. Jeg må teste ut om det virkelig er mulig å slanke seg med både grønnkål og sjokolade samtidig slik jeg har bedt dem om å gjøre i bompengesaken». «Tja», sa trollet, «ikke den smarteste ideen jeg har hørt, men siden du har greid å manøvrere denne regjeringens mange uregjerlige medlemmer over så lang tid, får du passere».

Tripp, trapp, tripp, trapp, hørte trollet der han satt i mørket under brua. «Hvem er det som tripper på min bru», brølte trollet. «Å, det er bare meg, Greta Thunberg. Jeg skal til Oslo for å møte alle ungdommene. Vi skal brøle høyt for klimaet og ta oss ei bolle». «Hva?» brølte trollet, «du er ikke lite frekk! Hvordan har du kommet deg hit? Med båt, kanskje, ha,ha,ha, narr meg ikke til å le. Nå eter jeg deg», sa han også gjøv han løs på henne.

Men, rett som det var spyttet han henne ut igjen, for hun smakte ikke så godt, hysterisk i miljøsaken sin som hun var, tenkte han. Hm, lurte trollet, kanskje det var dumt av meg å spare de to forrige. Det hadde tross alt vært en politisk munnfull.

Og snipp snapp snute så var nettrollet ute.

Godt valg! Og måtte vi alle holde vår sti ren i kommentarfeltet.

Kristin Sundet er opptatt av barn og unges oppvekstvilkår. Hun jobber til daglig som helsesykepleier (helsesøster) I Drammen kommune. På fritiden er hun aktiv i Drammen Sanitetsforening. Hun er drammenser, oppvokst på Konnerud, og bor nå på Gulskogen. Hun har store barn selv, men har også et stort hjerte for andres barn.