Nei, man skal ikke bare jatte med og ikke stille spørsmål ved alt man leser eller hører.

Nei, det er ikke bare befolkningsvekst som skal være grunnlaget for byen vår, skatt er!

Nei, uten økte verdier, ingen økt skatt. Uten verdi skapt, ingen skatt skapt. Ingen penger inn, ingen penger ut.

Nei, mange nye næringslokaler vil ikke gjøre at Drammen automatisk får flere riktige, gode, lange og verdifulle arbeidsplasser.

Nei, vi kan ikke leve av å være konsulentrådgivere, kontorutleiere, bartendere, massører eller skattebetalte politikere og byråkrater for hverandre.

Verdiene må skapes, for å kunne forvaltes.

Nei, endrer man ingenting, fortsetter det bare som før.

Nei, mangel på kompetanse, konkurransekraft eller idéer er ikke problemet, manglende evner til å skape verdier av det er.

Nei, det løser ingenting at vi har hævvevis av frokostmøter, seminarer, meetups og Friday fuckups i håp om at at noen kanskje skal møte noen som kanskje noen gang skal prate sammen og gjørra no’.

Nei, det er ingen grunn til at vi ikke skal klare å skape og bygge eksportrettede, høykompetente internasjonale arbeidsplasser i Drammen. Det skal vi vise deg.

Nei, arbeidskraft er ikke billigere i Østen – i hvertfall ikke skaperkraft.

Nei, starter man ikke opp nye bra ting som er bedre enn de gamle ting, så stopper alt opp.

Nei, noen andre ordner ikke opp, det er ikke alltid det finnes «noen andre». Det må være deg og meg.

(Dette er et utdrag av en tidligere spalte skrevet av Satvir Singh Parmar. Du kan lese den i sin helhet her)

OM SPALTISTEN: Satvir Singh Parmar er, foruten å være en sønn av India, et Lotto-barn av Drammen. Historien er: Avisbud, sokkestryker i Maudal Strømpefabrikk, Cand. Scient. Fysikk, Laban- og Stratossjef i Orkla, konsulent i McKinsey og innovasjonssjef i Eltek. Han er svært opptatt av at landsmoder Gros utsagn «det er typisk norsk å være god», ikke bare betyr å være best – men både snill og flink. I dag er han CEO i Virinco Technology og en ihuga industridrømmebygger. Han er dessuten overbevist om at Drammen igjen kan bli en internasjonalt rettet businessby. Han skriver her i dipr.no som privatperson.