Du er ikke logget inn!

Møt redaksjonen

Bilde av Karianne Braathen
Karianne Braathen
Redaktør & journalist
Drammen og journalistikken har vært hovedingrediensene i nesten hele mitt voksne liv. Drammen er byen jeg er født og oppvokst i.

Journalistikken er faget som sugde meg inn etter studiene i Volda. Drammen er byen som dro meg hardt tilbake i 1997. Det var vel nøyaktig seks år etter at jeg erklærte at «her skal jeg aldri bo».

Det skjedde noe med meg. Og det skjedde noe med Drammen. Det er noe spesielt med å være journalist i byen jeg både er oppvokst i og lever i. På godt og vondt.

Nysgjerrigheten min har gjort at jeg i perioder har jobbet mye med undersøkende journalistikk. De siste tre årene har jeg jobbet som politisk redaktør med ansvar for samfunnsdebatten i Drammens Tidende. Nå var tiden inne til å starte noe nytt.
Bilde av Knut Erik Friis
Knut Erik Friis
Daglig leder & journalist
Ofte sier jeg at jeg har brukt hele yrkeskarrieren min på å gjøre ting jeg ikke kan. Det stemmer.

Jeg er informasjonsviteren som etterforsket drap og organisert kriminalitet i KRIPOS, gikk til revisjonsselskapet PwC uten å være revisor og ble redaktør uten å ha jobbet som journalist. Men metodikken er egentlig ganske felles i alle rollene. Etterforskings- og analysemetodikken fra KRIPOS tok jeg med meg til PwCs granskingsavdeling inn mot korrupsjon og økonomisk kriminalitet.

Etter fire år som partner i PwC tok jeg veivalget i 2017. Jeg bestemte meg for jage saker, ikke kunder. Å gå tilbake til samfunnsoppdraget. Det var min vei inn i media og i lokaljournalistikken i Drammen. Først som redaktør for undersøkende journalistikk i Drammens Tidende, nå til å være med å starte dipr.no.