Du er ikke logget inn!
Nyhetsmagasinet dipr.no er lokaljournalistikk på en helt ny måte. Overblikk, nyanser og gode lesesaker om samfunn, næringsliv og byutvikling. Det er dybdejournalistikk fra drammensdistriktet.

#1 Vi forteller de viktige sakene, ikke hva som skjedde for fem minutter siden.

Verden er full av informasjon. Men hva fortjener din oppmerksomhet? Vi skriver om næringsliv, samfunn og byutvikling. Hva som er viktig kan alltid diskuteres, men vi lover å tenke oss om før vi bruker tiden din. Vi skal stille oss dette spørsmålet hver eneste dag: Er denne saken viktig nok til at vi kan forsvare å bruke din og vår tid på den?

#2 Vi skal være konstruktive.

Våre saker skal bidra til forbedring. Ikke til kynisme og negativitet. Det betyr at vi skal bruke færre utropstegn og stille flere spørsmål: Hvordan er det? Hvorfor er det sånn? Hva gjør vi med det? Vi skal absolutt sette sette fingeren der det gjør vondt, men vi skal gjøre det med bredde, åpenhet og balanse.

#3 Vi skal være reale i møte, ord og bilder.

I møte med oss betyr det at vi har respekt for saken og deg som kilde og leser. Det betyr vi har ikke bestemt oss for en vinkel på forhånd. Det betyr også at vi ønsker å forstå - og ikke minst at vi siterer deg riktig.

#4 Vi skal være gjennomsiktige.

Akkurat som du kan lese innholdsfortegnelsen på en matvare, skal du kunne se hvilke valg og metoder vi har brukt for å lage våre artikler. Vår troverdighet hviler på at du kan se hvordan vi jobber. Ingen er uavhengige, men du skal være trygg på at vi har en fri redaksjonell plattform og at vi er åpne om eventuelle vennskapelige og økonomiske interesser.

#5 Vi jobber for at historiene våre skal være godt fortalt.

Det digitale lesemønsteret kan måles på mange vis, men tallene forteller ingenting om din leseopplevelse. Vi jobber for et godt og forståelig språk. Det betyr at vi tar oss tiden som trengs å gjøre hver eneste sak helt ferdig. Vi tar vekk distraksjonene i teksten, for eksempel annonser. Og faktisk leser vi hver eneste sak høyt.

#6 Vi tilpasser oss din hverdag.

Vi vet at din hverdag kan bli hektisk. Og at vi må tilpasse oss dine behov. Vi skal publisere få, men viktige saker. Du trenger ikke gå inn hos oss og sjekke hver time om det er noe nytt. Vi leser også inn de fleste av våre saker for at du skal kunne velge om du vil bruke øynene eller ørene. Vårt innhold er tilgjengelig når du faktisk har tid, enten du sitter i bilen, på toget eller om du er så heldig at du ligger og døser på stranden.

#7 Vi vet at du kan gjøre journalistikken bedre.

Vi vet at våre lesere sitter på mye kunnskap og mange gode tanker om de temaene vi jobber med. Derfor snakker vi ikke om abonnenter, men medlemmer. Vi håper at du kan gi innspill til saker vi bør se på, diskutere saker som er under arbeid, og vurdere den ferdige saken. Derfor inviterer vi deg inn på arbeidsrommet vårt. Vi gjennomfører også arrangementer for å dele erfaringer og kunnskap sammen med andre, slik at du kan holde deg oppdatert på byen din.