«Valgkampen er en heseblesende politisk spurt med roser, ballonger, reklame og terningkast. Sterke og bråkjekke påstander løper fra nyansene allerede før frokost.» Les Kariannes valgleder her

Næringsliv

Torsdag 12. september er gründere øverst på dagsorden i Drammen og Buskerud.

Da inviterer DNB NXT til prat, mat og mingling i Drammens Teater fra klokken 12. 'Nye bærekraftige løsninger for fremtiden' er overskriften for årets møteplass for investorer og oppstartere. Foredragsholderne er en blanding av lokale og nasjonale gründerstemmer og ledere. I løpet av de seks timene i Teatret skal også årets 'pitcher' i Buskerud kåres. Registrering og påmelding her.

Samfunn

Valg. Valg. Valg.

Dagen i dag, og hele uken, vil bli preget av valget i hele distriktet. Hvilket parti blir det største i Nye Drammen?

Helt upåvirket av valget jobber mange mennesker akkurat nå med å fylle byen og distriktet opp med kultur og kulturminner.

Brageteateret til Sundland? - Brageteateret har vokst ut av nåværende lokaler på Union. De skal nå bruke 600.000 kroner i et forprosjekt for å finne nye lokaer. Gamle industrilokaler på Sundland peker seg ut som de de mest aktuelle.

Kulturminnedagene er allerede sparket i gang. Mange er med på moroa. Drammen og Opland Husflidsforeningen egen temadag om forklær på Loftet på Børresen skole på onsdag. Lørdag 14. september er det kulturminnevandring på Mjøndalsskauen. Avmarsj fra Dammyr ved Sirikjerkeveien klokken 10. Hele programmet finner du på facebooksidende her.

For 10. gang arrangeres Drammen Sacred Music Festival i byen. I ni dager til ende fylles Drammen med kunst og musikk. Festivalens visjon er «å legge til rette for møter som berører, beveger og skaper mening». Lørdag 14. september starter det hele med stor jubileumskonsert. Artister fra hele verden fyller Union Scene med toner og fortellinger. Programmet finner du her

Byutvikling

I disse dager sender Fortidsminneforeningen, Drammen og omegn lokallag, ut brev til eiere av hus som er oppført med verneklasse i kommunens registrering av kulturminner. «Det betyr at huset deres er et av Drammens flotteste eksempler på arkitektur fra sin tidsperiode», står det i brevet som huseierne vil få i sin postkasse.

Fortidsminneforeningen ønsker å tilby både veiledning og informasjon og starter opp faste informasjonskvelder. Første kveld blir på biblioteket 19. september. I første runden er det huseiere på nedre Bragernes og denne bydelen som er hovedtema.

Ha en fabelaktig uke og god rypejakt til de som har vært flinkere enn meg til å planlegge!