Smilene var brede og klemmene satt løst da dommeren blåste av kampen på Kristiansund stadion den 1. desember i år. Godsets trøblete 2019-sesong fikk en lykkelig slutt. Sesongkortsalget for 2020 går så det suser. 

I realiteten foregår Godset skjebnekamp akkurat nå. På bakrommet. 

I 2005 gikk sju redningsmenn, med mobilgründer Atle Kittelsen i spissen, inn i SIF med en gave til byen. Det ble sølv, gull, cuptrofé og fotballfest i Drammen.

15 år senere er festen over. Kontoen er tom. Og investorene vil ut. Hvis de vil, kan de ta med seg halvparten av inntektene fra fremtidige spillersalg og forsvinne.

I et år nå har det vært gjort forsøk med å løse opp avtalen, men det er ikke «skjedd en dritt», som en som sitter tett på Godset sier det. Klubben er satt sjakk matt. De kan ikke hente nye investorer før de gamle er ute. Flere sponsorer har nå kalde føtter. Og det murrer i frivillig-rekkene:

«De frivillige elsker klubben sin, de nedlegger hundrevis av søndagstimer for Strømsgodset. Ingen jobber dugnad for Drammenspatriotene», sier en kilde. 

Godset-investor Atle Kittelsen har vært stadig sjeldnere å se å se i kontorene på Marienlyst denne senhøsten.

Men ingen sentralt i Godset har så lyst til å snakke om hva som skjer:

«Hei. Vi er enige i styret om at det er Trond Esaiassen som uttaler seg.»

Lise Christoffersen, styremedlem i Strømsgodset Toppfotball siden 2006

«Jeg ønsker ikke å kommentere saken nå.»

Trond Esaiassen, styreleder i Strømsgodset Toppfotball

«Vi har avklart at det er Finn Egil Holm som uttaler seg i denne saken.»

Dag Lindseth Andersen, daglig leder i Strømsgodset Fotball AS

«Jeg har ikke noe nytt å melde pr nå utover det som er publisert på Godsets hjemmesider.»

Finn Egil Holm, ny styreleder i Strømsgodset Fotball AS

To vidt ulike virkelighetsforståelser

Hva var det som ble avtalt for fjorten år siden da sju personer gikk inn og skulle redde Strømsgodset? Var det et bidrag til klubben og byen? Eller var det en investering? Skulle de ha tilbake pengene sine? Hvem er det egentlig som skylder hvem penger?

Oppfatningene er så ulike, og ryktene om konflikten har gått så langt, at Atle Kittelsen på sensommeren innkalte GodsetUnionen til et møte for å fortelle sin side av saken. 

På direkte spørsmål innrømmer GodsetUnionens leder Thor Arne Hanssen at han og 15 andre «spesielt inviterte» ble kalt inn til et møte med Godset-investor Atle Kittelsen tidligere i år. Hanssen hadde hevet stemmen i lokalavisen. Kittelsen ville gi sin versjon. Direkte til supporterne.  

«Vi var enige om at det ikke var noe vi skulle prate om i media, det møtet», sier Hanssen, for å forklare hvorfor han ikke sa noe om det da vi ringte ham noen timer tidligere på dagen. 

«Det var et oppklaringsmøte, der folk kunne stille spørsmål om hva som helst. Det var greit å ha det møtet. Greit å kunne ha en prat, men jeg sitter fortsatt igjen med mange spørsmål», sier Hanssen.

«Vi må ikke glemme at de er ordentlige Godset-patrioter», skyter han inn. Han snakker om Godsets redningsmenn fra 2005. 

Absolutt ingen som er glade i Strømsgodset har lyst til å si eller gjøre noe som kan gjøre situasjonen vanskeligere for klubben enn den allerede er. 

Den er ganske vanskelig. 

Samarbeidsavtalen som reddet Godset i 2005 er nemlig den samme som nå tar kvelertak på klubben.

For å forstå hvorfor det er blitt slik, må vi tilbake til høsten 2005. 

En vanskelig avtale

Godset hadde havnet på 8. plass i Adeccoligaen og var praktisk talt konkurs. Inn på banen kom sju redningsmenn: 

Brødrene Lars og Thor Nilsen. Brødrene Svein og Per Kristian Helling. Tom Saxegaard. Tom Arentz. Og ikke minst: Atle Kittelsen. 

De forpliktet seg til å stille med midler for å avhjelpe den situasjonen klubben var i. De forpliktet seg også til å bidra med 10-15 millioner kroner for sikre opprykk i 2006, og deretter nødvendige midler over en lengre periode.

I retur krevde de en gjeldfri klubb. Og full kontroll. 

Redningsoperasjonen var stor og hadde mange involverte. Ivar Strømsjordet var en av flere som den gangen måtte gå den tunge runden til alle privatpersoner og bedrifter som hadde utestående penger i Godset. Samtlige gikk med på å nulle gjelden. Alle ville være med å løfte den gamle fotballstorheten opp der den hørte hjemme: I den øverste divisjonen.

«Jeg lagde den modellen i sin tid. Den er ikke enkel å forstå for alle», sier Strømsjordet. 

Drammensadvokaten og tidligere styreleder i Strømsgodset Fotball AS, var mannen som tok ansvaret for å sette opp en samarbeidsavtale som Fotballforbundet kunne godta i 2005.

De sju mennene kjøpte aksjene i Strømsgodset Fotball AS for en krone gjennom sitt nyopprettede selskap Drammenspatriotene AS.

Det ble så skrevet en samarbeidsavtale med klubben, Strømsgodset Toppfotball, om at alle pengene skulle overføres fra klubb og inn i aksjeselskap. Klubben skulle bare fungere som et sted der spillerne og trenerne var ansatt. Daglig leder, markedssjef, økonomisjefen og de andre er ansatt i Strømsgodset Fotball AS. 

Avtalen gir Drammenspatriotene AS full kontroll over økonomien i tippeligaklubben. 

Samarbeidsavtalen løper ut 31. desember 2020 av seg selv, men pengestrømmen fra klubb til Drammenspatriotene AS kan likevel fortsette. 

Avtalen gir Strømsgodset Fotball AS nemlig rett til 50 prosent av alle fremtidige inntekter fra spillersalg, det vil si salg av spillerne som har kontrakt med Godset når avtalen utløper. Dersom samarbeidsavtalen bare utløper uten at Strømsgodset Fotball AS overføres til klubben, vil inntekten tilfalle de nåværende eierne: Drammenspatriotene. 

For en klubb som de siste ti årene har levd av gode spillersalg, og har det som strategi, er det kritisk. 

«Avtalen er preget av den situasjonen Strømsgodset var i. Avtalen bærer preg av at den skulle redde økonomien. Ingen av oss så den gangen for oss at det skulle være noe overskuddslikviditet i SIF fremover», forklarer advokat Strømsjordet. 

Fra patrioter til investorer, gaven som ble til en investering

Da SIFs redningsmenn entret banen i 2005, snudde stemningen i Godset over natten. Allerede sesongen etter i 2006, ble det opprykk. Siden har Godset holdt seg i toppdivisjonen. Det er blitt cupmesterskap, seriesølv og seriegull. 

Det er ingen som betviler at Drammenspatriotenes inntreden reddet klubben og gjorde at den kunne etablere seg på topp. Det er heller ingen som har betvilt at det lå et ekte engasjement for klubben bak. 

Særlig gjaldt det Atle Kittelsen. Mobilmillionæren har vært sett på som limet i investorgruppa. Han har vært den som har vært tettest på klubben. På spillerlogistikk og lønninger, og på apparatet rundt. Det er han som kunne komme med kake til de frivillige. Og beslutte å sende hele gjengen med fly til Tromsø.  

Der virkelighetsoppfatningen spriker i dag, som gjør stemningen mellom svorne Godset-folk og Drammenspatriotene anspent, er spørsmålet om penger. 

For en gang mellom 2005 og 2019 ble redningsmenn til investorer. 

Pengestrømmen snudde. Penger som tidligere gikk fra eiere til fotballsatsing, begynte å gå fra fotballsatsing til eiere. 

Da finanskrisen traff Strømsgodset

Frem til 2008 hadde eierne spanderbuksene på. Den høsten kom finanskrisen til Atle Kittelsen & co. Og til klubbhuset på Gulskogen. 

«Da jeg trakk meg som styreleder i 2009 hadde vi passert 50 millioner kroner i tilskudd til klubben. Vi gikk med et underskudd på 10 millioner kroner hvert år. Vi hadde, i samråd med eierne, brukt mer penger enn vi tjente», sier Ivar Strømsjordet.

Ganske brått fikk styrelederen i Strømsgodset Fotball AS beskjed fra de samme eierne om at kranen ble skrudd igjen. Han fikk heller ikke lov til å ta i bruk kassekreditten for å betale lønn og andre presserende utgifter. 

«Jeg fant det ikke forsvarlig å sitte som styreleder der», sier Strømsjordet. 

Han gikk. Medeier og «patriot», Tom Saxegaard, tok over som styreleder. 

Kassekreditten ble åpnet for bruk etter det. Men Strømsgodset måtte fra da av stå på egne ben.

2010 så ut til å bli et riktig barskt år for Godset. Borte var profilerte og dyre spillere, men i løpet av ganske kort tid inntraff intet mindre enn tre lykketreff: 

Marcus Pedersen ble solgt til Vitesse for 12 millioner kroner. På høsten møtte Godset Follo i cupfinalen. Og vant. Og den påfølgende sesongen trakk de Atletico Madrid opp av europacup-hatten.    

Med litt flaks, og en god porsjon dyktighet på spillermarkedet, ble økonomien reddet enda en gang. 

Strømsgodset levde videre i Tippeligaen. Ikke på pengeoverføringer fra «rike onkler», men på kjøp og salg av unge spillere: 

Martin Ødegaard til Real Madrid i 2015. Iver Fossum til Hannover 96 i 2016. Gustav Wikheim til Gent i 2016. Martin Rønning Ovenstad til Sturm Graz i 2017. 

En del av disse pengene har også gått til Drammenspatriotene AS. Blant annet ble det i 2013 til 2015 overført nesten 27 millioner kroner i konsernbidrag fra Strømsgodset Fotball AS til Drammenspatriotene AS.

Ifølge opplysninger fra Godset i en artikkel i Drammens Tidende i 2017, har Drammenspatriotene i perioden 2005 til 2009 stilt 50 millioner kroner til rådighet for klubben.  

Fra 2010 og utover har de hentet ut 44 millioner kroner. 

Det regnestykket inkluderer ikke goder som gratis VIP-kort til venner, familie og forretningsforbindelser, europacup-turer eller fast parkeringsplass i kjelleren på Marienlyst.

De ti siste årene har ikke klubben vært tilført penger utenfra.

Oppsigelsen

Det er nå 14 måneder siden Strømsgodset Toppfotball fikk beskjed om at Drammenspatriotene AS, eierne av Strømsgodset Fotball AS, ikke ønsket å videreføre samarbeidsavtalen fra 2005. 

Etter 13 år anså redningsmennene seg ferdige med oppdraget sitt. 

Akkurat det var ingen stor overraskelse. 

Verden har forandret seg. Tom Arentz, den av kameratgjengen som hadde de lengste båndene til Strømsgodset, døde brått i 2012. Tilstedeværelsen og engasjementet er litt ulikt fordelt på de gjenværende eierne. Lars Nilsen er for eksempel sjelden å se, verken på Marienlyst eller på SIF-huset. 

Atle Kittelsen, derimot, har vært veldig synlig. Det er han som har vært regnet som den sterkeste drivkraften i gruppa. Og bindeleddet. Selv om han ikke formelt sitter i styret, er det Kittelsen mange på SIF-huset har forholdt seg til. Han har vært tett på, periodevis så tett at han har tatt avgjørelser om innkjøp av spillere og lønn. 

Denne høsten har Atle Kittelsen vært lite å se på kontoret på Marienlyst.

Mens Kittelsen i 2004 var nybakt mangemillionær og hadde en ligningsformue på 155 millioner kroner, befinner han seg i dag i en ganske annen økonomisk situasjon. 

Det er tinglyst pant i boligen hans på 63 millioner kroner. Selskapet han startet i 2008, Globalvoice AS, har gått med 121 millioner kroner i underskudd siden oppstarten.

Stridens kjerne er en avtale som ble gjort mens Godset lå nede for telling og den mest engasjerte investoren var økonomisk på topp.

Flere kilder forteller at det i et år nå har vært gjort forsøk på forhandlinger. Dialogen har vært dårlig.

På et tidspunkt har dagens eiere avslått et forslag om å selge aksjene i Strømsgodset Fotball AS tilbake til klubben for en symbolsk krone, slik det ble sagt at var hensikten høsten 2005. 

«Dette er en prosess som vi er enige om»

Daglig leder i Drammenspatriotene AS heter Hans Petter Kittelsen og er Atle Kittelsens yngre bror. Han har ikke svart på våre henvendelser. Det eneste styreleder i selskapet, Thor Nilsen, vil si, er at de er i en «konstruktiv dialog» med Strømsgodset Toppfotball. 

Atle Kittelsen sier dette om prosessen rundt avslutning av avtalen, og at eierne har avslått et forslag om å selge Fotball AS tilbake til klubben for en krone:

«Hva du har hørt kan ikke jeg ta ansvaret for. Dette er en prosess som vi er enig med Toppfotball om, der Strømsgodset AS er med. Vi må ta det juridiske først. Det er sånn det må være. Det juridiske må være på plass. Det er vi enige om. Det er en god dialog der, men vi må ha dette på plass først», sier Kittelsen.

«Men dette er ikke en rekkefølge jeg har hørt fra noen andre. Jeg hører at dette handler om forhandlinger?»

«Nå har du sikkert sittet og endevendt regnskaper i måneder. Og så må du på et eller annet vis skrive noe. Men det er det jeg sier som er riktig. Så får du skrive hva du vil.»

«Dere kunne på hvilket som helst tidspunkt overført aksjene til Strømsgodset Fotball AS til Strømsgodset Toppfotball, så kunne de i ro og mak laget en ny struktur?»

«Du får skrive akkurat hva du vil. Men det jeg sier til deg er det riktige.»

«Bidraget var en gave. Ikke bare til klubben, men til byen»

Usikkerheten har satt seg i apparatet på SIF-huset og blant dem som er tettest på. 

Var ikke tilskuddet fra de nye eierne i 2005 en gave? Var det faktisk en investering som ble gjort med tanke på å få pengene tilbake?

Både Ivar Strømsjordet, advokaten som var styrelederen i Strømsgodset Fotball AS, og Christian Stråle, supporterleder i 2005, sier at pengene som ble stilt til rådighet for Godset ble presentert som en gave. 

«Jeg husker det ble kommunisert at det aller første bidraget var en gave. Ikke bare til klubben, men til byen og alle som er glade i den. Så vet jeg ikke om det ble satt noen konkret sum på denne gaven, men vi henta jo spillere over en lav sko og lønna dem godt. Det å revitalisere en hel spillerstall og kunne imøtekomme en soleklar ambisjon om opprykk var nok langt mer kostbart enn først antatt. Jeg tror derfor at en del av midlene som kom i etterkant ble betraktet som lån», sier Stråle.

Advokat Ivar Strømsjordet, som satt ved de fleste møtebordene den gangen, sier dette om hva som ble sagt:  

«Sånn det så ut høsten 2005 var det ikke realistisk at de pengene skulle kunne tilbakebetales. De sa: ‘Nå skal vi ta en dugnad for byen og klubben. Når vi får dette opp og stå, skal klubben få det for ei krone.’»

Han legger til: 

«Avtalen sier ingenting om tilbakebetaling og utbytte. Den regulerer ikke oppgjør ved bortfall av avtalen. Vi trodde ikke det skulle bli en problemstilling. Etterpåklokskapen tilsier at vi burde regulert disse tingene bedre i den avtalen.»   

Da Strømsgodset i mai i år meldte at avtalen skulle avsluttes, var det styreleder Egil Meland i Strømsgodset Fotball AS, som ble oppgitt som den som skulle koordinere denne avslutningen. 

Han hadde i 2017 uttalt seg til Drammens Tidende om det økonomiske forholdet mellom Godset og eierne av Strømsgodset Fotball AS:

«Egenkapitalen i Drammenspatriotene AS er på ni millioner kroner. Ifølge Egil Meland er disse pengene ment som en sikkerhetsbuffer for Strømsgodset, midler klubben kan få tilgang på hvis den økonomiske situasjonen blir alvorlig nok.

– Pengene er en del av Strømsgodsets sikkerhetsnett. De må ha en buffer stående for at de til enhver tid kan håndtere det som måtte oppstå, forklarer Meland.»

I mai 2019 sa han også, til samme avis, at eierne av Strømsgodset Fotball AS ikke kunne ta med seg noe ut fra selskapet:

«– Det ligger reguleringer i avtalen mellom Strømsgodset Toppfotball og Strømsgodset Fotball AS som forhindrer dette, og det er heller ikke tema blant investorene. De har blått hjerte, og vil at klubben skal være best mulig rustet til å stå på egne bein, sier Meland.»

I oktober trakk han seg som styreleder.

Han ønsker ikke nå å kommentere hverken tidligere uttalelser eller dagens situasjon i Godset. Han sender følgende svar på SMS:

«Som du vet gikk jeg av pga stort arbeidspress og behov for å bruke mer tid på egen jobb. Utover dette har jeg ingen kommentar (eller innsikt i) til pågående forhandlinger mellom SIF og DP» 

Optimisme og usikkerhet

Sensommeren 2019 så Strømsgodset veldig ut som et nedrykkslag. Norsk Regnesentral hadde regnet seg frem til at Godset, sammen med Sarpsborg 08, hadde størst sjanse for å rykke ned. 

Men en ny trener fra Danmark, Henrik Pedersen, og et knippe nye, ukjente spillere, skapte håp på Marienlyst igjen. 

I siste serierunde tok Godset en sjelden borteseier mot Kristiansund. Plassen var reddet. 

Jubelrusen fra Kristiansund hviler fortsatt over klubben. Nye, unge spillere og en uredd spillestil har brakt gløden tilbake på tribunen. Det meldes om et riktig godt sesongkortsalg for 2020. 

For Godset gjelder det å utnytte denne positiviteten. 

De trenger ny kapital. Og de trenger å sikre seg en god sponsor-situasjon i den sesongen som når står for døren. 

Hvis de skal klare det, er de nødt til å bli enige med Drammenspatriotene.

Av to viktige grunner: 

1. Egenkapitalen i Strømsgodset Fotball AS er snart spist opp. Godset hadde et underskudd på 10 millioner kroner i 2018. I år styrer de mot et underskudd på mellom 10 og 15 millioner kroner. I løpet av to tunge økonomiske år har ikke Godset mottatt noen økonomisk støtte fra Drammenspatriotene AS. Derimot har de betalt ned en gjeld på 7 millioner kroner til dem.

Det budsjetteres med underskudd for 2020. Hvis ikke Godset får ny kapital, betyr det at egenkapitalen mest sannsynlig blir brukt opp i løpet av året.

Med dagens økonomiske utvikling er Godset på full fart mot Rød Sone. Det vil si at fotballforbundet går inn og overvåker økonomien - og dermed et mindre spillerom for klubben. Godset trenger å bli tilført ny kapital for å reise seg igjen. 

2. Usikkerheten sprer seg nå blant sponsorene. En sentral sponsor bekrefter at de bevisst har ventet med å signere avtalen for 2020. De er usikre på hva som skjer nå. Hva slags klubb blir Godset i 2020? Kommer sentrale folk på SIF-huset til å bli? Og hva skjer med sponsorpengene som betales til Godset før investorene er ute?

Rune Marthinsen er markedssjef i Godset. Han ønsker heller ikke uttale seg om denne saken, men bekrefter at flere samarbeidspartnere nå avventer situasjonen. Han skriver dette i en e-post:

«Ja, jeg kan bekrefte at flere sponsorer ikke ønsker å bruke sine penger på klubben dersom penger forsvinner ut til eierne i den andre enden. Dette har jeg videreformidlet til ledelsen, og at dette er et definitivt tema i miljøet. Jeg tror også at det er stor aksept for at eierne har tatt ut noen midler, men det savnes åpenhet om tall og prosesser. Jeg føler at vi bør være mye mer åpne. Vi er dønn avhengig av tillit og når ingen i ledelsen vil uttale seg virker det som at vi har noe å skjule. Det er uheldig. Jeg tror Strømsgodset har en spennende fremtid, men klubben trenger avklaring. Vi trenger en ny start. Vi trenger å samle alle gode krefter for å skape et nytt løft. Vi burde utnyttet muligheten av «Nye Strømsgodset i Nye Drammen». For meg virker det som om vi er i et vakuum. Jeg håper - for Strømsgodsets skyld - at vi får en snarlig avklaring», skriver Marthinsen. 

«Det er en uavklart situasjon som er krevende for SIF», slår advokat og Godset-kjenner Ivar Strømsjordet fast.   

«Det er ingen som vil gå inn med kapital nå før det er en avklaring av AS’et. Det er der det står og stanger nå», sier han.  

Modellen han en gang i tiden satte opp har mange aktører. Den stiller store krav til kommunikasjon og ledelse. 

«Om investorene i SIF ikke hadde tatt ut utbytte, eller bare tatt ut halvparten, hadde økonomien i Strømsgodset vært veldig god. Forutsatt at Drammenspatriotene ikke er innstilt på å bidra med flere midler inn, er ikke situasjonen så forskjellig fra det den var i 2005», advarer Strømsjordet. 

Organisasjonen rundt fotballaget er større og mer profesjonell nå. Både inntekter og utgifter er betydelig større enn i 2005. Faller klubben nå, faller den tungt.

«Hvis det tar lang tid før avtalen med Drammenspatriotene opphører... Hvem skal finansiere driften da», spør advokaten. 

«La SIF overta aksjene for en krone» 

Skulle investorene gi klubben tilbake til SIF for en krone? Eller mente det det ikke så bokstavelig? Vil de ha sin del av spillerinntektene i fremtiden også? Avtalen de sitter på gir investorene, ettertrykkelig rett på salgsinntektene fra alle spillere som er i stallen per 1. januar 2021. Selv om kjøp og salg av fotballspillere innebærer en betydelig risiko, har Godset klart å kjøpe billig og selge dyrt før. De kan gjøre det igjen. Spillerstallen vil potensielt være verdt mange millioner kroner. 

Dette omtales av flere som kjenner dialogen mellom investorene og klubben som det «kilne punktet».  

Mannen som nå har fått ansvaret for å løse floken, er den ferske styrelederen i det investoreide selskapet Strømsgodset Fotball AS, Finn Egil Holm. Holm er til daglig direktør for administrasjon og samfunnskontakt i Vestre Viken, men kjenner Godset godt etter mange år i styret og fra tiden han jobbet som toppleder i Drammen kommune. 

Holm fikk oppgaven i fanget i oktober, da Egil Meland brått trakk seg. Men Finn Egil Holm er ordknapp og viser til pressemeldingen som ble lagt ut på Godsets hjemmesider i desember i år

Der står det at de jobber med kjent fotballadvokat for å utforme en ny organisasjonsmodell. 

Ifølge flere kilder som vi i dipr.no har snakket med, skal løsningen gjøre klubben til herre i sitt eget hus igjen. Administrasjonen tilbake til klubben, mens spillerrettighetene skal plasseres i et aksjeselskap der nye investorer vil bli invitert med inn. 

«For å få på plass kapital fra andre enn Drammenspatriotene, må avtalen med Drammenspatriotene opphøre.» 

Advokat Ivar Strømsjordet er tydelig. Han har ikke noe verv i Godset i dag. Men han er på hjemmekampene. I årenes løp er han blitt en ihuga supporter. Han kan ikke slutte å bry seg.  

«Hvis de løser dette med eiermodellen, kan det bli veldig moro med SIF fremover. De har fått inn en energisk trener, som er tett på. Det er en helt unik optimisme Jostein Flo og Henrik Pedersen har skapt. Pedersen kan snakke om «nye SIF» på det sportslige plan. Jeg vil gjerne snakke om «Nye SIF» på økonomi. Men da må et viktig punkt løses. Partene i avtalen må få til en avvikling. Det er toppfotballens ansvar», sier Strømsjordet, og peker dermed på styret klubben har valgt til å sitte i Strømsgodset Toppfotball, med Trond Esaiassen i spissen. 

Siden 2005 er supporter Christian Stråle blitt småbarnsfar og har fått litt annet å tenke på enn Godset. Men så tenker han på Godset allikevel. Han mener at Atle Kittelsen & co bør slippe grepet på Godset nå: 

«Etter hva jeg kan skjønne har vel nå klubben, takket være inntekter gjennom gode prestasjoner og spillersalg, kunnet gjøre opp for disse lånene gjennom overføringer til morselskapet. Det faktum at eierne har fått tilbake denne innsatsen, bør kunne borge for en ryddig og smertefri avvikling av eierskapet», sier Stråle. 

Og legger til:  

«Jeg kan derfor ikke helt se for meg at det skal være noen heftelser utover de overføringene som allerede er gjort. Hva skulle det ha vært? Dette er jo ikke business. Det er Strømsgodset - hele byens sjeleliv liv og identitet. Noe annet enn symbolikk vil jo sette klubben i et potensielt økonomisk uføre som vel ingen er tjent med. Jeg føler meg sikker på eierne også føler prestisje i forhold til å etterlate seg en klubb som er bærekraftig og som har fundament og forutsetninger for å skape nye opplevelser på Gamle Gress.»