Nå er vi faktisk her.

Drømmen og planen som ble lagt i mars i år er blitt virkelighet.

Dipr.no er bygget for å gi deg nye og bredere perspektiver på det som skjer i drammensdistriktet.

Vi mener vi som bor i dette området kan ha godt av å løfte blikket litt. Å se litt grundigere og mer nyansert på noen av de store og viktige kreftene som former stedet der vi bor. Det er en stor del av drivkraften vår.

Drammen er et fabelaktig godt område å bo i, men vi kan gjøre det enda bedre.

Vi kan, og bør, tiltrekke oss flere unge innbyggere.

Vi kan, og bør, legge til rette for flere spennende arbeidsplasser.

Vi kan, og bør, bygge enda mer menneskevennlige gater og områder.

Og alt henger, som kjent, sammen med alt.

Dipr.no er vårt bidrag til å dytte Drammen fremover.

Drammen har sin første Pride akkurat samme dag som vi har vårt første fulle magasin ute.

Skeive Drammen måtte bli det første dypdykket vårt.

Vårt første leserløfte er at vi skal velge saker som er viktige.

Du må gjerne kalle meg naiv, men jeg trodde Drammen var en temmelig enkel by å være skeiv i. Etterhvert som jeg jobbet med temaet, gikk det opp for meg at Drammen kan være veldig streit.

Siden mars har vi samlet informasjon og snakket med folk om hvordan det har vært, og er, å vokse opp og være skeiv i Drammen. På godt og vondt. Sverre Aass, Marianne Holmquist og Vicky Sidhu har åpnet dørene til sine private rom.

De har noe viktig å fortelle oss.

Det har også Siri Høye, vår første portrett-kandidat. Den hjemflyttede arkitekten mener at selv om mye er blitt bra her i byen, fortjener Drammen bedre.

Vi har skrevet om de døde førsteetasjene i sentrum, og om hva som kan gjøres for å redde resten av byen fra den samme skjebnen.

Vi har også intervjuet en av de mest spennende bedriftene i distriktet akkurat nå: Vicotee. Denne høsten er omtrent like spennende for dem som den er for oss.

Jeg vet ikke hvor mange ulike sovestillinger jeg har prøvd ut de siste ukene. Med blandet hell.

Kommer lyden på plass i tide? Er betalingsløsningen klar? Hvor blir det av bildene? Og hvorfor drøyer det med den siste sitatsjekken?

Et helt nytt nyhetsmagasin er bygget opp fra bunnen, og det er bygget her i Drammen. Vi to som sitter her på kontoret i Gågata er ikke de eneste som har hatt mange tanker på tvers de siste dagene.

Gründerne Bjørn Wahl, Marcus Dahl og Henrik Gundersen i Everyday har sittet på Bragernes Torg og snekret sammen den plattformen du leser på nå. De har heller aldri laget et helt magasin før.

Tekniker og musiker Frode Bjørnstad i Romfarer United har fjernet alle eksplosive p’er og stikkende s’er så du som velger å lytte til en sak skal kunne lytte godt. Og laget jingle: Lyden av dipr.no er en steelgitar fra Øren.

Heldigvis er det en liten bataljon av gode krefter der ute som vil dette magasinet vel.

Og nå er vi her.

Les, lytt og gi oss gjerne en tilbakemelding.

Var det interessant? Var det bra? Hva vil du lese mer om i de kommende utgavene våre?

Så må du og dere bære litt over med oss i starten.

Dette er som et nytt hus. Det har ikke vært tatt i bruk før. Noen av de viktigste tekniske løsningene er på plass. Andre er rett rundt hjørnet. Oppdager du feil og mangler håper vi du sender oss en e-post på [email protected] og sier fra.

Som dipr-medlem er du med å støtte opp under en ny og konstruktiv lokaljournalistikk. Uten din støtte blir det ikke noe dipr.no.

Mange takk for at du er med!