Nå kribler det litt i magen. 16. august kommer vi ut med et nytt nyhetsmagasin for de mer enn 130.000 menneskene som bor her i området.

Det blir et ganske annerledes nyhetstilbud enn det du har tilgang til i dag. Og faktisk helt nyskapende for lokalmedia.

I dagens lokale mediebilde dreier det meste av informasjonen seg om det som skjedde i går. Eller for fem minutter siden.

I dette digitale, hastige nyhetsbildet har vi satset sparepengene våre på at det er et behov der ute for en annen type samtale. En litt langsommere en. En som gir overblikk. Innsikt. Og nyanser.

Det er et eksperiment som bygger på tro.

Troen på at folk er engasjert i byen sin og har lyst til å påvirke den til å bli et enda bedre sted å være. Troen på at folk ønsker nyanser, dybde og den gode fortellingen. Og trygghet på at media skal være mere enn en høyttaler for forargelse, svart-hvitt beskrivelser og kjappe klikk-saker.

Drammensregionen befinner seg i en brytningstid. Det skjer mye her. Det er mye som står i fare for å ikke skje også.

Hva er viktig? Hva er det viktig at vi snakker om nå, før det er for sent?

Vi skal skrive om noen av de mest spennende temaene innenfor:

  • Næringsliv - Hva er det Drammen skal være best på og hvordan skal vi bli det?
  • Samfunn - Hver tredje drammenser har innvandrerbakgrunn. Det gjenspeiles ikke på alle arenaer i byen. Hverken på næringslivets frokostmøter eller i verdenen utenfor. Hva gjør vi med det?
  • Byutvikling - Det skal bygges og utvikles. Når hele kvartaler og boligfelt bygges ut setter de et sterkt preg på byen og livene våre. De skal stå der i hundre år. Hvordan sørger vi for at de rommene blir gode å være i?

Det er ikke alle temaer som egner seg til å dekkes som fotballkamper.

Vi kommer ikke til å lage mange saker hver dag. Til gjengjeld skal vi jobbe hardt for at de sakene du får hos oss i dipr.no skal være grundige. Konstruktive. Og viktige.

Dipr.no blir også ganske teknologisk nyskapende.

Det er fordi vi har fått hjelp av gutta i Everyday AS som bygger en helt ny teknisk plattform for lokaljournalistikk.

Der du kan velge om du vil lytte eller lese. Der innholdet er viktigst. Der du kan påvirke journalistikken.

Vi håper du blir med på dette eksperimentet. Det kan du gjøre ved å registrere deg i skjemaet under. Da blir du oppdatert på hva vi jobber med. Og så kan du vurdere om dette er noe du vil bli med på når vi åpner for medlemskap! Ganske snart.

Sees i august!