Helt, helt i det stille åpnet web-utvikler Marcus Dahl i Everyday for at det gikk an å bli dipr-medlem. Han skulle bare teste at den tekniske løsningen virket.

Overraskelsen var stor da vi gikk inn i systemet morgenen etter. Dipr.no hadde fått sitt første medlem.

Han måtte jeg ringe.

«Jeg leste om den nye satsingen i avisen og syntes det så fryktelig spennende ut, så jeg gikk inn på nettsiden deres. Det dere skrev om at man kan lese om fotballresultater og hundemøkk i skiløypene andre steder, traff meg. Jeg tenkte at dette vil jeg støtte opp om», forteller medlem nummer én muntert på telefonen.

Åsmund er utdannet politi og har vokst opp i Drammen. Han har bodd og jobbet i Oslo de siste ti årene. I en alder av 33 har han flyttet hjem for å studere statsvitenskap på Universitetet i Sørøst-Norge.

«Jeg er ikke redd for å lese litt! Jeg er veldig glad i å lese, og særlig lengre saker, saker med de lange linjer. Færre bilder og mer tekst”.

Forventningene hans til dipr.no, har vi «skapt sjæl», som han sier.

«Jeg forventer at dere setter det som skjer inn i et større perspektiv. At dere tar for dere saker som er viktige for utviklingen av Drammen og Buskerud. Jeg forventer å få lese litt mer omfattende saker enn det som finnes i dag. Jeg er også veldig glad i gravejournalistikk. Det er mange saker der ute som ikke dekkes av tradisjonelle medier», sier Åsmund.

Han mener vi lever i en verden der folks oppmerksomhetsspenn ofte er kort.

«Så finnes det en del av oss som likevel er interessert i større og omfattende saker. Jeg håper det er flere enn meg, og at de støtter opp om dette».

«Hvis du skulle ønske deg én sak i dipr.no, en sak vi burde gå i gang med nå med det samme, hvilken sak skulle det være?»

Åsmund ler. Stort spørsmål å få uten forvarsel, det der. Han synes det er vanskelig å nevne en bestemt sak. Det er så mange. Men byutviklingen i Drammen er han interessert i. Etter å ha fått tenkt seg om et par dager, har dipr.nos første medlem kommet frem til at det er én sak som troner aller øverst på ønskelisten hans:

«...det er hvordan det er å være ung og skeiv i Drammen i dag. Selv hadde jeg en dårlig opplevelse på videregående på grunn av lærere, rådgivere og skolepsykolog som ikke forsto årsaken bak utfordrende atferd, men jeg har jo et naivt håp om at det har skjedd litt siden 2004», skriver han på Messenger.

«Drammen ligger såpass nærme Oslo at jeg forstår at det har tatt tid å få Pride hit. Jeg gjorde som mange andre, flytta til Oslo og levde et bedre liv som skeiv der enn jeg føler jeg kunne gjort i Drammen. Det tror jeg i stor grad handler om at Oslo er en langt mer mangfoldig by enn Drammen. For meg har Drammen alltid fremstått som homogent og ikke veldig mangfoldig, Globusfestival og en stor innvandrerbefolkning til tross. Jeg tror det er viktig for Drammen å få Pride hit. Pride startet som et opprør og en protestbevegelse. Selv om vi har kommet langt i kampen for rettigheter, og Pride i dag minner mest om en fest hvor alle er velkomne, er det viktig å fortsette å arrangere det både i solidaritet med skeive i andre land og fordi det er viktig å opprettholde en bevissthet om at åpenhet fortsatt koster mye for mange - og at rettigheter man har vunnet også kan tas fra oss.

Dette kunne jeg skrevet mye om, men tror jeg gir meg her for denne gang.»